Skip to content
Handla svamp
Recept
Om shiitake
Om oss
Kontakta oss
Menu
Handla svamp
Recept
Om shiitake
Om oss
Kontakta oss
Risotto med shiitake
300 g Carnaroli
1 st halv lök
300 g shiitake
Ett glas vit vin
1,5 L grönsaksbuljong
100 g riven parmigiano
50 g smör
Olivolja
Gör så här:
Finhacka löken i små bitar.
Skär shiitake i skivor.
Stek shiitake tills gyllenbrun och få till umami smaken.
Lägg shiitake i en skål efter stekning.
Lägg olivolja i stekpanna och häll löken i medel hög temperatur.
Efter några minuter, häll carnaroli ris i stekpanna.
Rosta den i fem minuter och sen häll in vit vin.
Fortsätt rör riset tills all vin har kokats upp.
Sedan lägg till grönsaksbuljong i omgång och rör riset hela tiden så den inte fastnar i stekpanna.
Rör den tills riset är tillräckligt kokt ca 20 minuter.
Lägg till shiitake i risotto
Sen lägg till smör och rör om den.
Lägg till parmigiano som binder ihop riset i risotto.
Servera den i en tallrik.