1 kg strimlad shiitake 300 gr hackad karl johan 2 stora gula lökar 10 vitlöksklyftor Ca 1 dl brandy 50 gr smör Ca 200 gr riven parmesan Ca 200 gr riven prästost Ca ½ liter grädde Ca ½ kg creme fraiche Ca ½ liter mjölk
1 citron, zest och juice mjöl Ströbröd Panko Ägg
Gör så här
1. Stek svampen till den börjar torka upp, salta lite 2. I med lök och vitlök, stek ca 5 min 3. I med brandy, låt koka av 4. I med smör 5. I med mycket mjöl, gör en hård bechamel med grädde, creme fraiche, ost. Jobba långsamt och försiktigt så du får en tjock smet. Använd maizena om smeten känns för tjock. 6. Kyl över natten 7. Rulla till små bollar 8. Gör en blandning av ströbröd, panko, parmesan, salt 9. Panera ca 4 ggr 10. Fritera i ca 3 minuter eller till innertemperaturen kommit över 60 grader 11. Servera med t ex aioli och surkål 12. Ät och njut!